FOTO: Hans Jørgen Brun

Cecilie Haukedal-Johansen er født i Bergen 1976 og begynte å spille blokkfløyte i tidlig alder.
Allerede som 10 - åring vant hun Sparre Olsen prisens yngste klasse og gjort sin første tv-opptreden. I perioden 1993 til 1995 ble hun tatt opp som hospitant ved Bergen Musikk Konservatorium. Deretter fulgte grunnutdanning og videreutdanning ved Griegakademiet i Bergen med Frode Thorsen (Bergen Barokk) som hovedinstrumentlærer. Etter å ha fullført studiene i Bergen og avlagt eksamen i 1999, ble Cecilie tatt opp som student ved det prestisjefylte Sweelinck konservatorium i Amsterdam med professor Saskia Coolen (Trajectina og Brisk Recorder Quartet). Her fullførte hun postgraduatestudier og avla eksamen i kammermusikk og metodikk, og tok deretter hovedfag (Master of Music) og fra perioden mellom 1535 - 1655 som spesialemne. I tillegg til blokkfløytestudiene har Cecilie også studert barokkfiolin som biinstrument ved Sweelinck Konservatoriet, og tar per i dag privat timer med barokkfiolinist / bratsjist Emma Alter (London). Hun har deltatt på en rekke seminarer og internasjonale Masterclasses med størrelser som Walter van Hauwe, Dan Laurin, Peter Holtslag, Marion Verbruggen og Paul Lenhouts.
Cecilie er en aktiv kammermusiker og har blant annet høstet suksess med sine komposisjoner og arrangementer av tidlig musikk. Hun har jobbet med ensembler som Voces Musicales Amsterdam, Trium Vocum Carmina og Musica con Abbandono og var initiativtaker til stiftelsen av ensemblet Musica Celines. Hun har jobbet med diverse ensembler i inn- og utland, og har spilt med kjente Nederlandske orkestre som Bach Residentie Orkester og Utrecht Barok Consort. Ved siden av sitt arbeid for Musica Celines samarbeider Cecilie også regelmessig med andre norske tidligmusikkaktører, - deriblant Ensemble Currentes (v. Jostein Gundersen), og Frode Thorsen (Bergen Barokk). Hun har arbeidet som produsent for Camerata Trajectina, er kunstnerisk leder og produsent for Musica Celines, og har vært styreleder for tidligmusikkforeningen Antikk Musikk. (2007-2008)


FOTO: Jostein Aarvik

Ines Maidre er i besittelse av piano- og orgeldiplomer med utmerkelse fra Estonian Academy of Music med professorer som Bruno Lukk og Hugo Lepnurm. I 1989-91 fullførte hun organiststudier i Frankrike med professor Daniel Roth ved Ecole Niedermeyer (prix ď Exellence), og i 1991 vant hun Premiere Prix Unamite ved Concours Musicale d’lle de France. Fra 1994-1998 fortsatte hun med cembalostudier og barokkinterpretasjon med cembalisten Hans Knut Sveen ved Griegakademiet i Bergen, hvor hun avla teser om Frescobaldi’s Toccata stil. Ines har turnert i en rekke Europeiske land, og har blitt invitert til Internasjonale festivaler i; Nurmberg, Brussels, Haarlem, Bergen, Blekinge, Espoo, Riga og Tallin. Blant hennes mer prestisjefylte oppdrag er konserter i St. Sulpine - katedralen i Paris og Westminster Abbey i London. Høsten 2008 avla hun turne i Sør- Amerika, hvor hun blant annet opptrådte i Anglican Chatedral i Buenos Aires, Basilica i Paysandú, Iglesia de los Padres Capuchinos i Montevideo, Nossa Senhora da Carmo da Lapa i Rio de Janeiro og i Sagrado Coração de Jesus i Petropolis.
Ines Maidre behersker et stort og variert repertoire, både som solist og kammermusiker. Hun har opptrådt som orgelsolist i en rekke orkesterverk under dirigenter som: Neeme Järvi, Tõnu Kaljuste, Martin Fischer-Dieskau, Fabio Ventura og Leo Krämer, i tillegg til å ha vært solist eller akkompagnatør ved cembaloen. Hun har spilt inn en rekke CD-er med Estisk musikk, og i 1995 ble hun belønnet med en pris fra Eesti Kultuurkapital for sine orgelprestasjoner. Ines underviser orgel ved Grieg Akademiet i Bergen.

1. http://www.inesmaidre.com/