Foto: Magnus Skrede

Musica Celines ble stiftet i 2005, er fast basert i Bergen og har spesialisert seg i framføring av europeisk kammermusikk fra 15-1700-tallet. Ensemblets base består av musikerne Cecilie Haukedal Johansen (blokkfløyte og barokkfiolin), og Ines Maidre (orgel og cembalo).
Cecilie Haukedal -Johansen er profesjonelt utdannet i Norge ved Griegakademiet i Bergen, samt ved Sweelinck Conservatorium Amsterdam.
Ines Maidre har sin utdannelse fra Estonian Academy of Music, Ecole Niedermeyer og Griegakademiet.

Besetningen for øvrig varierer fra prosjekt til prosjekt. Av våre samarbeidspartnere kan nevnes:
Emma Alter (barokkfiolin), Ricardo Odriozola (fiolin), Dag Eriksen (fiolin), Kristin Mulders (mezzosopran), Anne Rongy (viola da gamba), Bodil Erdal (cello), Eline Sundal (barokkcello / viola da gamba) og
Hans Gunnar Hagen (bratsj ). Ensemblet har mottatt svært positiv omtale for sitt arbeid og har blant annet spesialisert seg i å lage sine egne arrangementer av tidligmusikk.

BT:

«Cecilie Haukedal-Johansen har studert blokkfløyte flere år i Amsterdam etter studiene i Bergen og det har gitt resultater. Blokkfløytespillet hennes ligger helt klart på internasjonalt toppnivå. Hun har en vakker og fast tone som av og til foredles av en umerkelig vibrato, spillet er klokkerent og teknikken fullstendig overlegen.» …«Ines Maidre spilte på en særdeles velklingende cembalo av hollandsk opprinnelse. Hun utnyttet instrumentet optimalt og vi fikk høre cembalospill slik det skal være; stor bevegelighet i anslaget kombinert med klar rytmisk nerve og artikulert fingerspill.»

Årstadposten:

«Det bergensbaserte barokkensemblet Musica Celines hadde valgt Slettebakken kirke for første gang sammen i Bergen. I løpet av den vel timelange konserten sørget trioen for at publikum fikk en god porsjon balsam for sjelen.»… …«Dario Castello, Antonio Vivaldi og de seks andre store barokk- komponistene får ha Årstadposten utsendte unnskyldt, men i vår høyst lokale og sjåvinistiske rangering av musikkstykkene som ble fremført kommer Cecilie Haukedal- Johansens "Passamezzo moderno" som nummer en. Den hadde noe lett og lekent over seg»

BT:

«Det var blokkfløytisten Cecilie Haukedal-Johansen og cembalist Ines Maidre som inviterte oss innenfor fuglehuset, og som sammen med fiolinistene Ricardo Odriozola og Dag Eriksen, bratsjisten Hans Gunnar Hagen og cellisten Jane Odriozola spilte kveldens repertoar slik vi liker å høre barokkmusikk i dag – friskt og fult av kontraster, med rytmisk trøkk og skarpe aksenter og med lengselsfulle sukk i de langsomme satsene. Strykerne Odriozola, Eriksen og Hagen demonstrerte flott samspill i en sonate for to fioliner og bratsj av Giovanni Legrenzi – en italiensk komponist som er glemt i dag, men som man kanskje skulle begynne å interessere seg litt mer for. Ricardo Odriozola imponerte som solist med en sterkt, ekspressiv framførelse av Bibers viltvoksende Sonata representativa avium»…

«Konserten startet og sluttet med to verker av Vivaldi der Cecilie Haukedal- Johansen blokkfløyte stod i sentrum»… «Haukedal- Johansen har all den teknikken som må til for å få disse virtuose stykkene til å lykkes. Hun spiller dem rytmisk, spontant, nesten improviserende som en jazzmusiker, og hun har lungekraft nok til å matche strykerne og skape den rette balansen i ensemblespillet. I tillegg får hun blokkfløyten til å klinge med en helt egen, nesten overjordisk åndeaktig tone.»